Германският автомобилостроител BMW обяви, че ще съкрати 6000 работни места чрез предсрочно

...
Германският автомобилостроител BMW обяви, че ще съкрати 6000 работни места чрез предсрочно
Коментари Харесай

BMW съкращава 6000 работни места след срива на търсенето заради коронавируса

Германският автомобилостроител BMW обяви, че ще редуцира 6000 работни места посредством предварително пенсиониране и реорганизации, с цел да се приспособява към внезапния срив на търсенето поради ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Планът е признат след разискване с представители на чиновниците. Намаляването на личния състав включват съглашения със чиновници, които са покрай пенсия, или финансова поддръжка за образование на по-младите, с гаранция за работните им места след завършването.

Предвидено е и понижаване на работното време. Допълнителните ограничения ще обиден главно заводите в Германия, прецизира компанията в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес. Съкращенията съставляват едвам 5% от общо 126 000 чиновници на Бе Ем Ве. 

В резултат на ковид европейският авто пазар се срина през май с 52,3 % на годишна основа, което въпреки всичко е по-малко, спрямо април. За първите пет месеца на годината спадът на продажбите вследствие на затварянето на автокъщите напролет е достигнал 41,5 на 100. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР